Új jelszó kérése

Az Audio Caffé Kft. a

CAFFÉ MANARESI

CAFFÉ BARBARO

CAFFÉ BORBONE

EPOS CAFFÉ 

SUMMO 

olasz kávémárkák hivatalos magyarországi képviselete és forgalmazója

CAFFÉ ITALIA GYŐR

9022 Győr, Széchenyi tér 12.

Tel: +36 20 511 3308

TOP termékek
Kövess minket a Facebook-on!
Látogató számláló
0
0
3
1
9
6
9
Címke felhő

BIO Fairtrade kávék, Nespresso kapszula, Amore Italia, Stradiotto, Sterilgarda, Scapigliati, csokoládé, csoki, desszert, olasz csokoládé, prémium csokoládé, kávé, olasz kávé, kávék, kézműves kávé, prémium kávé, arabica kávé, őrölt kávé, szemes kávé, Bio kávé, Bio Fairtarde kávé, organikus bio kávé, ESE pod, ESE Pod kávépárna, kapszuláskávé, Nespresso, Nespresso kompatibilis kapszula, kávékapszula, sütemény, instant kávé, cappuccino por, krém alap, katalán krém, csoki mousse, Chantilly krém, Cantucci, Cantuccini, mandulás keksz, keksz, kávé, üzlet, édesség, Győr, kávébolt, üzlet, shop, nagykereskedelem, web-shop, kávé webshop, csoki webshop, web-áruház, nagykereskedés, édesség nagykereskedés, márkaképviselet, kiszállítás, kávé házhoz szállítás, ajándékcsomag, irodai kávé, céges ajándék, kávé cégeknek

Szavazás

Hogyan tisztítsuk a kotyogós kávéfőzőt?

2018.03.24 12:41
Hogyan tisztítsuk a kotyogós kávéfőzőt

 

Hiába vannak a különféle automata kávéfőző csodák és a rengeteg szemetet termelő kapszulás kávéfőzők sokak szerint az igazi még mindig a klasszikus jó erős kotyogós kávé, aminek azonban könnyen bántó és égett íze lehet, ha nem tisztítjuk ki rendesen a kávéfőzőt.

A kotyogós kávéfőzők rendszeres és alapos elmosásának ellenzői általában azzal érvelnek, hogy a kávéfőzők kisikálás nélkül jobban megőrzik a kávé aromáját, ami azonban egyáltalán nem igaz. Ha a kotyogó nem lesz teljesen tiszta, a következő kávé elkészítésekor a fém felmelegedése közben, amikor még nem indul meg a kávé, a rajta lévő kávémaradványok ráégnek, amitől a kávénak égettes, zaccos íze lesz a kellemes aromák helyett. A kávészemek ráadásként tele vannak illóolajokkal (minél jobb minőségű a kávé annál inkább, hiszen pont az illóolajokból képződnek a finom aromák), amelyekből, ha nem tisztítjuk ki rendesen a kávéfőzőt, egy olajos filmréteg marad a fémen, ami szintén ráéghet a következő használatkor és ettől megint csak égett aromákban lesz gazdagabb a kávé, ami, gondolom, senkinek sem hiányzik.

Kávéfőzés után a kihűlt kotyogó csavarozzuk szét, alaposan tisztítsuk ki a szűrőjéből a zaccot, majd hagyományos kézi módszerrel langyos vízzel mossuk el minden darabját. Mindehhez az ideális mosogatószer a természetes alapanyagokból készült pH semleges zsíroldó, lehetőleg illatanyagok nélkül, nehogy azok keveredjenek a kávé ízével és illatával, hacsak valaki nem aloe-verás vagy levendulás kávéra vágyik. A komolyabb kávégépekhez hasonlóan időnként természetesen a vízkövet is el kell távolítani a kotyogóból, (Magyarország egyes részein például a Kisalföldön kifejezetten kemény a víz), amit a legegyszerűbben és leghatékonyabban citromsavas víz (egy evőkanál citromsav 1 liter vízhez teljesen feloldva) többszöri átfőzésével tudunk megoldani. Ha mindezeket elvégezzük a jó minőségű kotyogó hosszú éveken át tökéletesen használható és minden nap finom kávét varázsol az asztalunkra.

Webáruház készítés