Új jelszó kérése
Kövess minket a Facebook-on!

Az Audio Caffé Kft. az

INTENSO

CAFFÉ MANARESI

CAFFÉ BARBARO

CAFFÉ BORBONE

EPOS CAFFÉ / SUMMO 

STRADIOTTO  

AMORE ITALIA

márkák hivatalos magyarországi képviselete és forgalmazója

info@caffeitalia.hu

Tel: +36 20 511 3308

Látogató számláló
0
0
4
0
2
0
1
TOP termékek
Címke felhő

BIO Fairtrade kávék, Nespresso kapszula, Amore Italia, Stradiotto, Scapigliati, csokoládé, csoki, desszert, olasz csokoládé, prémium csokoládé, kávé, olasz kávé, kávék, kézműves kávé, prémium kávé, arabica kávé, őrölt kávé, szemes kávé, Bio kávé, Bio Fairtarde kávé, organikus bio kávé, ESE pod, ESE Pod kávépárna, kapszuláskávé, Nespresso, Nespresso kompatibilis kapszula, Dolce Gusto, Dolce Gusto kapszula, kávékapszula, sütemény, instant kávé, cappuccino por, krém alap, katalán krém, csoki mousse, Chantilly krém, Didiesse Frog, ESE pod kávéfőző, ESE pod kávépárnás kávéfőző, kávépárnás kávéfőző, kávé, üzlet, édesség, Győr, kávébolt, üzlet, shop, nagykereskedelem, web-shop, kávé webshop, csoki webshop, web-áruház, nagykereskedés, édesség nagykereskedés, Kávéfőző, kotyogós kávéfőző, Moka Forever, Bialetti, bialetti kávéfőző, márkaképviselet, kiszállítás, kávé házhoz szállítás, ajándékcsomag, irodai kávé, céges ajándék, kávé cégeknek, kávé kiszállítás

Hogyan készítsük a legfinomabb kotyogós kávét?

A kotyogós kávéfőzők kétségkívül a kávéfőzés leginkább emblematikus és klasszikus eszközei, amelyek nélkül egyetlen olasz háztartás sem létezhet, és amellyel az egyik legerősebb kávét lehet főzni, aminek óriási rajongótábora van. Vizet öntünk az aljába, majd kávét kanalazunk a szűrőjébe, aztán feltesszük a tűzhelyre – látszólag ennyi csak az egész, azonban nem árt néhány fontos dologra odafigyelni, hogy a kávé valóban ízletes legyen.


Először is vannak olyan ökölszabályok, mint például, hogy a víz maximum a szűrő aljáig érjen és, hogy ne döngöljük le a kávét, mert akkor nagyon nehezen tud a forró víz átmenni rajta. Ugyanilyen fontos dolog, hogy jó minőségű és megfelelő kávét használjunk hozzá, ami alatt először azt értem, hogy finom kávét csak jó minőségű kávéból lehet főzni, másrészt, hogy kotyogóhoz illő, vagyis durvábbra darált, azaz mokka őrlésű kávét vásároljunk. A finomra őrölt kávé egy sűrű és tömör réteget képez, amelyen a forró víz csak nehezen tud áthaladni, míg a durvább őrlésűn lényegesen könnyebben. Találó hasonlattal élve olyan ez, mintha tömör földön vagy nagyon apró kis kavicsrétegen akarnánk átnyomni a vizet; értelemszerű, hogy az utóbbin lesz sokkal könnyebb. Ráadásként a nagyon apróra őrölt kávészemek egy része átjuthat a szűrőn is, és így végül zaccos, törökös kávét kapunk, amit ugye nem szeretnénk.


Fontos szempont még a víz hőmérséklete is, amivel kapcsolatban mi azt valljuk, hogy legyen minél melegebb, ha lehet, tűzforró. Az ok nagyon egyszerű. Az a célunk, hogy a víz minél előbb felforrjon és elinduljon felfelé és így minél rövidebb legyen az az idő, amíg a kávé a fémmel direktben érintkezve (szűrő) melegszik, amitől égettes lehet. Erre a problémára a nagy lángon vagy magas fokozaton való kávéfőzés sem megoldás, ugyanis ebben az esetben a kotyogó fém vagy alumínium szerkezete nagyon hamar átforrósodik és szintén a fémben direktben melegedő kávé problémájával nézünk szembe. Éppen ezért érdemes forró vagy felforralt vizet használni, az igazi profik pedig először a kotyogó alját teszik fel a tűzhelyre, és csak akkor csavarják rá tetejét, amikor már forrni kezd a víz. Ezt a verziót azért annyira nem ajánljuk, mert könnyen égési sérülés lehet a vége, ezért szerintem maradjuk inkább a forró csapvíznél. Ugyancsak a víz esetében nyerhetünk sokat, ha szűrt csapvizet használunk, amitől a kávé nem csak egészségesebb (kiszűri a klórt, gyomirtó szereket és nehézfémeket) és finomabb lesz, hanem a kávéfőzőnket is megkíméljük a vízkövesedéstől. Az egyszerűen használható Laica vízszűrő kancsókkal egyébiránt a palackos ásványvizeket is kiválthatjuk, az általuk „produkált” tiszta, lágy és forrásvíz jellegű víz ivásra, főzésre és kávé, illetve tea készítéshez abszolút ideális.
Ha ezeket a dolgokat mind megtettük, és persze jó minőségű kotyogót (Bialetti, Moka Forever), nem pedig valami olasz fantázianevű papírvékony falú kínai „csodát” és persze valami jóféle kávét vásároltunk, akkor a végeredmény egy finom fekete lehet, ami felébreszt és még a reggeleket is szebbé varázsolja.

Web-áruházunkban a különféle olasz kézműves kávék mellett a Moka Forever kiváló minőségű kotyogós kávéfőzőit és a szintén olasz Laica vízszűrő kancsókat is megtalálja kedvező áron. 

Webáruház készítés