Kávék szenvedéllyel

 

Imádjuk Olaszországot és az olasz kávékat!

Amikor Olaszországban járunk igyekszünk minél többet megkóstolni közülük, hogy új aromákat és ízeket fedezhessünk fel, mert az olasz kávé véletlenül sem csak az erős pörkölésről és az "egyen olasz ízről" szól, ahogy azt a konkurencia végtelenül leegyszerűsítve el szeretné hitetni az emberekkel. Minden tájegységnek és régiónak, azon belül pedig minden egyes kávé pörkölőnek saját, egyedi stílusa van, a pörkölés erőssége tekintetében pedig a skála végtelenül gazdag és változatos, az egészen világos barna színűtől szinte a koromfeketéig terjed.

Jó kávét készíteni valóságos művészet, az olaszok pedig a kávé készítés igazi művészei. Nem véletlen, hogy az egész világon az olasz kávé a legismertebb és a legnépszerűbb, noha, mint  tudjuk, Olaszországban egyetlen árva szem kávébab sem terem. Az igazi jó kávék valóságos művészi kompozíciók, amelyekhez valóban különleges fajtákat válogatnak össze, melyekből aztán  a saját ízlésük szerint a különböző termőhelyekről származó, éppen ezért egymástól eltérő jellegzetességekkel rendelkező típusokból különféle keverékeket (blendeket) állítanak össze. A feldolgozás, kezelés, válogatás és szállítás természetesen a legelső lépéstől, vagyis a kávécserjétől kezdve a leggondosabban, minden apró részletre féltve ügyelve történik, ami a majdan a csészében gőzölgő frissen főzött kávé minősége szempontjából legalább olyan fontos, mint a pörkölés. 

Az általunk forgalmazott kávékat a személyes ízlésünk alapján olasz kávéspecialista cégek választékából válogattuk össze, mert hisszük, hogy az igazi jó kávékat nem a nagy cégek és a nagy nevek, hanem az igazán elhivatott és hozzáértő szakértők készítik. Karakter, ízlésvilág és egyéniség tekintetében nagyon széles választékkal rendelkezünk, és ez a sokféleség remekül megfér egymással, hiszen mindegyiket másért lehet szeretni, sokszor pedig a pillanatnyi a hangulatunktól függ, hogy melyiket kívánjuk meg közülük éppen. A skála nagyon gazdag, számtalan aromán és ízvilágon keresztül az arabica-varázsló Caffé Manaresi könnyű, lágy és harmonikus kávéitól kezdve egészen a lórugás nápolyi blendekeig terjed, és mindegyiket imádjuk! Látogatóinkat és vásárlóinkat éppen ezért egy izgalmas utazásra invitáljuk a kiváló kávék világába, tartsanak velünk, fedezzék fel ezt a rendkívül gazdag világot és találják meg benne  személyes kedvenceiket, amelyek aztán kellemessé varázsolják a mindennapjaikat!     

CAFFÉ ITALIA PARTNER PROGRAM

Prémium olasz kézműves kávéink forgalmazásához a "normál" viszonteladó illetve vendéglátó partnerek mellett az új CAFFÉ ITALIA PARTNER PROGRAM keretében stratégiai üzleti partnereket keresünk. A partner program lényegeként városonként egy (kivéve Budapest, ahol több is lehet) olyan partner üzletet vagy vendéglátóhelyet keresünk, ami Caffé Italia partnerként, önálló kávé üzletként vagy shop-in-shop rendszerben egy már meglévő édesség, delikát vagy ajándék üzlet illetve vendéglátóhely részeként igényes polcképpel, széles választékkal és a többi terméktől elkülönülten kihelyezve forgalmazza a választékunkban lévő prémium olasz kávékat. Jelenleg öt olasz prémium kávé manufaktúra termékeivel dolgozunk, melyek páratlan minőséggel és ár/érték aránnyal rendelkeznek és semmilyen szuper-hiper hálózatban vagy multi láncban nem kaphatók. A gazdag választékban különböző stílusú, karakterű, erősségű és árkategóriájú őrölt és szemes kávék, Nespresso és Dolce Gusto kompatibilis kapszulák és ESE pod kávépárnák találhatók, melyekből mindenféle ízlésű vásárló megtalálhatja a számára legmegfelelőbb típust. A csatlakozás feltétele a leírt termék kihelyezésen túlmenően a választékunkban lévő kávék legalább 80%-ának készleten tartása, melynek összetételét természetesen a partner a saját elképzelése és a vevőkörének ízlése szerint maga alakíthatja ki. Franchise díj, belépési  vagy egyéb költség költség NINCS! A célunk az, hogy ezek a kiváló kávék minél több igényes üzletben elérhetőek legyenek és a partnerekkel gyümölcsöző együttműködést alakíthassunk ki. Partnereinek listáját névvel, címmel és elérhetőségekkel közzétesszük a weboldalunkon, megosztjuk a partnereink termékeinkről szóló Facebook posztjait, valamint a mi közösségi oldalainkon és az egyéb rendelkezésünkre álló felületeken is reklámozzuk őket. A marketinghez jó minőségű termékfotókat és reklámposztokat biztosítunk.

 

FONTOS: Regisztráció és bejelentkezés nélkül a termékek bruttó fogyasztói árai jelennek meg!

Először minden új regisztráló a "magánvásárlók" csoportba kerül (így továbbra is a fogyasztói árakat látja), ezért amennyiben viszonteladóként szeretne vásárolni, a regisztráció elvégzése után kérjük, írja ezt meg nekünk az info@caffeitalia.hu e-mail címre, hogy a regisztrációját át tudjuk helyezni a partnereink csoportjába! A regisztráció "viszonteladó" csoportba történő áthelyezéséről e-mailben értesítőt küldünk, ami után ha kijelentkezik, majd újra be, a továbbiakban már a partnereinkre vonatkozó árakat és kondíciókat fogja látni.

 

Elérhetőségeink

Audio Caffé Kft.    Tel: +36 20 511 3308    info@caffeitalia.hu

 

Caffé Manaresi – hagyomány és minőség

Firenzében, a via de Lambertin az Orsanmichele templom mellett volt valaha egy kávézó antik sárgaréz díszítésekkel, tükrökkel és értékes faberakásos berendezéssel, s a békebeli hangulatot árasztó helyiséget egy páratlanul finom és zamatos kávé aromája töltötte meg, melynek ízét számtalan firenzei őrzi a szíve mélyén és persze szájpadlásában mind a mai napig. Ez a kávé a Manaresi kávé, a kávézót pedig 1898-ban alapította Alessandro Manaresi, aki miután tavasszal végigsétált Firenze történelmi belvárosán, úgy érezte, hogy sehol sem tudott inni egy igazán finom kávét. Innentől fogva a többi már történelem, ami mind a mai napig tart és elevenen él.
Mint ismeretes, az olaszok a frissen lefőtt forró espressót egyetlen hajtásra szeretik meginni, ezért a gyorsan felhajtott kávét „Caffé dei Ritti”-nek, azaz függőleges, vagy felállós kávénak is nevezik. Az idők folyamán egyre több firenzei járt az elegáns kávézóba, ahol vagy el is ücsörgött vagy csak „bekapott” egy friss Manaresi espressót, ami a városban egyre inkább a kiváló kávé szinonimájává vált.

Napjainkban a Manaresi kávékeverékek az 1898 óta féltve őrzött hagyományok alapján és ugyanazzal az aprólékos odafigyeléssel készülnek, mint a XIX. század végén. A legjobb minőségű kávészemeket az akkori kávé mesterek alaposságával válogatják, a közepes-világos jellegű pörkölés pedig a jól bevált szigorú „receptek” betartásával történik. A Manaresi cégnél a központban ma is az ember áll, mert, mint vallják, ezen a területen egy érzelmek nélküli gépek sohasem fognak az emberekéhez mérhető munkát végezni. Éppen ezért a munkafolyamatokból az elmúlt több mint 120 év során csak a kávé minőségét megőrző csomagolást vették át a modern gépsorok, a többi mind az egykori mesterek méltó utódjainak munkáját és szakértelmét dicséri.
Élvezze Ön is minden egyes csésze Manaresi kávéban Olaszország egyik legrégebbi kávépörkölőjének évszázados tapasztalatát és minőség iránti elhivatottságát.

 

Caffé Barbaro - prémium olasz kávék Nápolyból
A Caffé Barbaro céget 1956-ban alapította az operák világát idéző nevű Don Giovanni Iovine, aki a kávé iránti rajongása mellett hatékony üzleti stratégiával és jövőbe tekintő szemlélettel rendelkezett. 1975-ben épült fel a Nápolytól nem messze lévő Santa Maria La Caritában az új modern üzem, ahol napjainkban a kifinomult Caffé Barbaro kávék készülnek. A bőséges választékban a klasszikus valamint a testes és erőteljes nápolyi íz világot képviselő kávéfajták egyaránt megtalálhatók, a márka egyik fő jellemzője pedig a kávé krémessége.
A klasszikusnak számító őrölt és szemes kávék mellett a Caffé Barbaro kínálatában ízesített őrölt kávék (csokis, mogyorós, pisztáciás, ginzenges), ESE Pod-ok, izgalmas ízesített ESE Pod kávépárnák, valamint 100% Nespresso kompatibilis kávékapszulák is találhatók, melyek messze felülmúlják a gyári fajtákat és ráadásul még kedvezőbb áron is kaphatók.

Epos Caffé - a hagyományok újraértelmezése 

A fiatal és dinamikus szicíliai Epos Caffé a kávé kultúra tiszteletével, a hagyományok megújításával és a minőséghez való feltétlen ragaszkodással lépett be a kávé és a kávézás világába. Legfontosabb küldetésüknek azt tartják, hogy a lehető legjobb kávékat készítsék, köszönhetően azoknak a szakembereknek, akik szenvedélyesek, hozzáértők és nagyon szeretik a munkájukat. A termelés minden egyes szakaszára kiemelt figyelmet fordítanak, annak érdekében, hogy a figyelmes és igényes kávéfogyasztók felfedezhessék az igazán kifinomult ízeket. A nyers kávék kiválasztása, az egyedi típusú pörkölés, a keverékek aprólékos előkészítése, az őrlés és végül a megfelelő csomagolás gondos kiválasztása az Epos kávéknak egy abszolút egyedi és következetes aromát ad. A gyártó csak olyan termelőkkel dolgozik, akik a termesztési feltételek optimalizálása mellett különös figyelmet fordítanak a kávé gazdasági, társadalmi és ökológiai fenntarthatóságára is.
Az Epos Caffé választéka különféle őrölt és szemes kávékból, Nespresso kompatibilis kapszulákból és ESE Pod kávépárnákból áll, valamint a kínálat részét képezi a különleges BIO Single Origin kávésorozat is őrölt és szemes kávékkal, illetve ESE Pod kávépárnákkal.

Caffé Borbone - a nápolyi kávé hagyományok ma is élnek

Egy legenda szerint 1734. május 10. hétfő reggelén Carlo di Borbone (a Borbone a Bourbon név olasz változata) Nápolyba látogatott, de mielőtt még beért volna a városba, mindenképen meg akart állni a „Kistestvérek” Capuana kapun kívül található kolostoránál. Meg akarta kóstolni ugyanis azt a sötétbarna színű, erőteljes ízű és illatú italt, amelyről azt mondták, hogy visszaadja a test és a lélek erejét. A kávét, merthogy természetesen az volt az a bizonyos ital, az elhivatott szerzetesek szívvel-lélekkel készítettek el az új királynak. Ebben az időben kezdett el kirajzolódni a jellegzetes nápolyi íz világ és karakter a kávékészítésben. Közel három évszázaddal később a technológia már jócskán megváltozott és tökéletesedett, de a nápolyi kávé mesterek szenvedélye és hozzáértése változatlan maradt, hogy olyan erőteljes és gazdag aromájú kávékat készítsenek, amilyet a világon egyedül csak a nápolyiak tudnak.
Egy csésze Caffe Borbone kávé nem pusztán egy pillanatnyi pihenés, hanem igazi érzékszervi utazás a nosztalgikus hagyományokon át, egy valóságos rituálé, egy valódi örömteli pillanat.

Stradiotto prémium forró csokoládék
Az olasz gyártó egy adagos (25 g) forró csokoládéi magas kakaótartalommal és kiváló ízvilággal készülnek, választékukban a klasszikus tejcsokis változat mellett olyan izgalmas ízesített változatok is találhatók, mint például epres, mentás, kókuszos, narancsos, pisztáciás, banános vagy chilis. A forró csokoládék főzés nélkül, meleg tejjel összekeverve pillanatok alatt elkészíthetők, így otthon illetve a vendéglátóhelyeken is elérhető a felsőkategóriás minőségű, valódi sűrű és ízletes forró csokoládé.

 

Webáruház készítés