Összetevők: Cukor, kukoricakeményítő, kakaóvaj (kakaóvaj, sovány TEJpor, stabilizátor: E450), fehér csokoládé 10% (cukor, kakaóvaj, teljes TEJpor, emulgeálószer: SZÓL-lecitin, természetes vanília kivonat), aromák, C-vitamin, sűrítő szer: E412, antociánok, só
A tökéletes forró csokoládé elkészítése
Egy adag (25 g) forró csokoládé por szükséges egy csésze forró csokoládéhoz, amelyet a pudingfőzéshez hasonló módon lehet a legfinomabban és legsűrűbben elkészíteni. A kívánt sűrűség függvényében 150-200 ml tejet tegyünk fel melegedni, és amikor már langyos, akkor keverjük bele a forró csokoládé port, majd folyamatos lassú kavargatás mellett melegítsük tovább a jó meleg vagy forró állapotig, amit elérve szépen be is sűrűsödik. Cukor nem kell bele. Forralni nem kell!
Tápérték adatok 100 g
Energia 419 kcal/1.750 kj. Zsírok: 11,9 g, ebből telített: 7,3 g. Szénhidrát: 76,8 g, ebből cukor: 54 g. rost: 0 g. Fehérje:2,55 g. Só: 0,6 g