Örülünk, hogy ránk talált! A kávészakértóink által összeválogatott legfinomabb olasz kávék és csokoládék széles választéka várja akár díjtalan szállítással!  Vállalatokat, irodákat és közületeket is kiszolgálunk. Viszonteladóknak és vendéglátóhelyeknek kedvezményes árak.                                    

Caffé Italia olasz kávé shop

Szakértő segítség

ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNK

info@caffeitalia.hu                        

 

Kategóriák
Caffé Italia olasz kávé shop

Szakértő segítség

ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNK

info@caffeitalia.hu                        

 

  • Kategóriák
    • JÚLIUSI AKCIÓK
    • OLASZ KÁVÉ MÁRKÁINK
    • ŐRÖLT KÁVÉK
    • OLASZ SZEMES KÁVÉK
    • KOFFEINMENTES KÁVÉK
    • KÁVÉ KAPSZULÁK
    • ESE POD KÁVÉPÁRNÁK
    • BIALETTI KÁVÉFŐZŐK
    • KÁVÉFŐZŐK, KÁVÉZÁSI KELLÉKEK
    • FORRÓ CSOKOLÁDÉK
    • CSOKOLÁDÉK, KEKSZEK
    • TENMAG VITAMIN, KÁVÉ KOLLAGÉN
    • AJÁNDÉK SHOP
  • MÁRKA KÉPVISELETEINK
  • A TÖKÉLETES KÁVÉK
  • VISZONTELADÓI REGISZTRÁCIÓ
  • KÁVÉK VENDÉGLÁTÓHELYEKNEK
  • KÁVÉ MAGAZIN
  1. KÁVÉ MAGAZIN
  1. KÁVÉ MAGAZIN
Vissza
Tudj meg mindent a kávéőrlésről

Tudj meg mindent a kávéőrlésről

A kávé szerelmeseinek a kávébabok őrlése a főzési rituálé szerves része, melynek során a csodás kávéillat szinte elvarázsolja az embert. A kávébabról őrleményre váltás természetesen döntő módon befolyásolja a végeredményt a csészében, és többféle módszer és eszköz áll hozzá rendelkezésre.

2023.05.02 14:21

Mikor és hogyan kell őrölni a kávét

Tudtad, hogy a kávébab őrlése után tizenöt perccel már elveszítetjük az aromák nagy részét? Emiatt a legjobb módja annak, hogy kedvenc keveréked aromás tulajdonságai érintetlenül maradjanak, ha a kávébabokat egészben tárolod, és csak közvetlenül az extrahálás előtt őrlöd meg.

Az őrlés a babokat apró darabokra töri, és felszabadítja a bennük lévő aromás anyagokat. A szemcsék mérete befolyásolja azt a sebességet, amellyel a víz áthalad a kávén, és ebből következően azt az időt, amely alatt az aromákat és az íz anyagokat kivonja belőle.

Melyik darálást érdemes választani?

Ha az őrölt kávé szemcséje durva, több helyet biztosít a víznek; minél finomabb a szemcse, annál nagyobb lesz az ellenállása a víz áthaladásával szemben, és annál hosszabb ideig érintkezik a víz a kávéőrleménnyel.

Az infúziós módszerekkel történő kávéfőzés során a kávé szinte a teljes extrakciós idő alatt érintkezik a vízzel. Ilyenkor érdemes finomabb szemcseméretet választani, ami lassan engedi ki az aromát.

Ha a kávét perkolációval szeretnénk kivonni, például a V60-nál, akkor a szemcseméret közepes legyen, hogy a vizet enyhén visszatartsa anélkül, hogy túl gyorsan áthaladna a szűrőn.

Kotyogós kávéfőzőkhöz a durvább szemcséjű ún. mokka őrlés az ideális, mivel a víz nyomása nem olyan nagy, hogy a nagyobb ellenállást jelentő finom őrleményen át tudja préselni a vizet.  

A nagy nyomásos extrakciós módszerekhez (vízpumpás kávégépek legalább 9 Bar nyomással), mint például az eszpresszó készítés, finom szemcsét érdemes választani, mivel így a víz erősebb ellenállásba ütközik, és a nyomás hatására  a kávé intenzív ízű lesz nagyon sűrű krémmel.

Kávédaráló eszközök

A kávéőrlés legrégebbi módja a márványmozsár. Bár ez a látványos tárgy kétségkívül megőrizte a varázsát, már nem használják, mert nagyon munkaigényes, nem garantálja az egyenletes eredményt és nehéz is vele pontosan eltalálni a kívánt szemcseméretet.

A kéz forgattyús daráló egy olcsó módszer, amely nagyon hasznos lehet kis mennyiségű, kávéhoz és mokkához is otthoni mindennapos használatra. Választékunkban a japán Hario kitűnő termékei találhatók meg közülük

Az elektromos kávédarálók nagyon elterjedtek. Az otthoni használatra szántak nem mindig nem teszik lehetővé a szemcseméret szabályozását, míg a vendéglátós minőségűek, amelyek alkalmasak nagy mennyiségű kávé őrlésére, lehetővé teszik a megfelelő szemcseméret pontos beállítását. A jó minőségű őrlő természetesen elengedhetetlen eszköz a különböző keverékekkel való munkavégzéshez, továbbá azok eltérő tulajdonságainak javításához.

Vissza
Oldaltérkép
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Audio Caffé Kft.
  • 9025 Győr, Vámbéry Á. u. 28.
  • +36-20/511-3308
  • sales@caffeitalia.hu
  • facebook

  • instagram

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT AZ AKCIÓKRÓL

Hírleveleinkből elsőként tájékozódhat újdonságainkról és az aktuális akciókról 

Feliratkozás
Webáruház készítés
Árukereső.hu Árukereső.hu
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  • JÚLIUSI AKCIÓK
  • OLASZ KÁVÉ MÁRKÁINK
  • ŐRÖLT KÁVÉK
  • OLASZ SZEMES KÁVÉK
  • KOFFEINMENTES KÁVÉK
  • KÁVÉ KAPSZULÁK
  • ESE POD KÁVÉPÁRNÁK
  • BIALETTI KÁVÉFŐZŐK
  • KÁVÉFŐZŐK, KÁVÉZÁSI KELLÉKEK
  • FORRÓ CSOKOLÁDÉK
  • CSOKOLÁDÉK, KEKSZEK
  • TENMAG VITAMIN, KÁVÉ KOLLAGÉN
  • AJÁNDÉK SHOP
  • MÁRKA KÉPVISELETEINK
  • A TÖKÉLETES KÁVÉK
  • VISZONTELADÓI REGISZTRÁCIÓ
  • KÁVÉK VENDÉGLÁTÓHELYEKNEK
  • KÁVÉ MAGAZIN
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.