Örülünk, hogy ránk talált! A kávészakértóink által összeválogatott legfinomabb olasz kávék és csokoládék széles választéka várja akár díjtalan szállítással!  Vállalatokat, irodákat és közületeket is kiszolgálunk. Viszonteladóknak és vendéglátóhelyeknek kedvezményes árak.                                    

Caffé Italia olasz kávé shop

Szakértő segítség

ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNK

info@caffeitalia.hu                        

 

Kategóriák
Caffé Italia olasz kávé shop

Szakértő segítség

ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNK

info@caffeitalia.hu                        

 

  • Kategóriák
    • AKTUÁLIS AKCIÓS KÍNÁLATUNK
    • OLASZ KÁVÉ MÁRKÁINK
    • ŐRÖLT KÁVÉK
    • OLASZ SZEMES KÁVÉK
    • KOFFEINMENTES KÁVÉK
    • KÁVÉ KAPSZULÁK
    • ESE POD KÁVÉPÁRNÁK
    • KÁVÉFŐZŐK, KÁVÉZÁSI KELLÉKEK
    • FORRÓ CSOKOLÁDÉK
    • CSOKOLÁDÉK, KEKSZEK
    • AJÁNDÉK SHOP
  • MÁRKA KÉPVISELETEINK
  • A TÖKÉLETES KÁVÉK
  • KÁVÉ MAGAZIN
  • VISZONTELADÓI REGISZTRÁCIÓ
  • KÁVÉK VENDÉGLÁTÓHELYEKNEK
  1. KÁVÉ MAGAZIN
  1. KÁVÉ MAGAZIN
Vissza
Olasz klasszikus újragondolva - Tiramisu tekercs

Olasz klasszikus újragondolva - Tiramisu tekercs

A tiramisu a legismertebb olasz desszertek egyike, ha nem a legismertebb közülük, anelyért rengetegen rajonganak világszerte. A klasszikus változata (rétegzett babapiskóta) mellett pohárdesszert változatban is népszerű, mi pedig most bemutatjuk a tekercs verzióját, ami egy igazán izgalmas és finom desszert sokféle alkalomra.

Lássuk tehát, hogyan készítsünk el a tökéletes tiramisu tekercset!

2024.09.14 16:18

ÖSSZETEVŐK

A piskótalaphoz:

6 tojás

60 g 00-ás liszt

60 g keményítő (vagy kukoricakeményítő)

150 g kristálycukor

egy vaníliarúd magjai

1 teáskanál sütőpor

Egy csipet sót

 

A mascarponés töltelékhez:

400 g mascarpone

4 tojás

100 g nádcukor

 

A kávésziruphoz:

150 ml espresso kávé, amelyet a Blu Dersut keverékkel készítenek

3 teáskanál instant kávé

20 g nádcukor

Néhány csepp mandula kivonat

Keserű kakaópor ízlés szerint

 

ELKÉSZÍTÉSE

A tiramisu tekercs elkészítését a piskótalappal kezdjük. A tojások sárgáját válasszuk el a fehérjétől majd az utóbbiakat verjük kemény habbá.

A tojás sárgákat a cukorral és egy csipet sóval habosra és világosra dolgozzuk.

Hozzáadjuk az átszitált lisztet, a keményítőt és az élesztőt, finoman keverve addig, amíg csomómentes, egyenletes keveréket nem kapunk. A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, kis késsel kinyomkodjuk a magokat, és hozzáadjuk a keverékhez.

Végül a felvert tojásfehérjét is beledolgozzuk, fentről lefelé haladva, ügyelve arra, hogy ne szedjük szét a tésztát.

Nem kell mást tenni, mint a tepsit zsírpapírral kibélelni, és pár centiméter vastagságig önteni a masszát. 180°C-ra előmelegített sütőben 6-7 percig sütjük (ne süssük túl sokáig, különben túlságosan kiszárad és feltekerve szétreped).

Most készítsük el a szirupot. Adjuk hozzá a cukrot a presszókávéhoz, és hagyjuk felolvadni kis lángon. Miután elkészítettük a szirupot, kapcsoljuk le a lángot, és adjuk hozzá az instant kávét és a mandulakivonatot is.

Amint kész a piskótalap, vegyük ki a sütőből, várjunk legfeljebb pár percet és fordítsuk át a fóliára. Óvatosan távolítsa el a sütőpapírt, és ezt az oldalát is fedje le fóliával. Tekerje fel a tekercset, hogy formát adjon, és hagyja pihenni körülbelül fél óráig.

A mascarponés töltelék elkészítéséhez először válasszuk el a tojások sárgáját a fehérjétől. A sárgákat enyhén habosra keverjük a cukorral, és ha már habosak, több részletben hozzáadjuk a mascarponét. Végül beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

Óvatosan nyissa ki a tekercset és távolítsa el a felső fóliát, majd kenje be a teljes felületet a kihűlt kávésziruppal. Kenjük rá ezután a mascarponés tölteléket, és hagyjunk 1 centimétert szabadon a széleken. Az alsó fóliával, kezdje el feltekerni a tekercset, és ezzel egyidejűleg húzza le a fóliát.

Ha elkészült a tekercs, megszórjuk keserű kakaóval. Vágja fel szeletekre, és élvezze ezt a finom desszrtet, ami természetesen egy Dersut espresso vagy cappuccino kíséretében a legjobb!

(forrás: Dersut.hu)

Vissza
Oldaltérkép
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Audio Caffé Kft.
  • 9025 Győr, Vámbéry Á. u. 28.
  • +36-20/511-3308
  • sales@caffeitalia.hu
  • facebook

  • instagram

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT AZ AKCIÓKRÓL

Hírleveleinkből elsőként tájékozódhat újdonságainkról és az aktuális akciókról 

Feliratkozás
Webáruház készítés
Árukereső.hu Árukereső.hu
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  • AKTUÁLIS AKCIÓS KÍNÁLATUNK
  • OLASZ KÁVÉ MÁRKÁINK
  • ŐRÖLT KÁVÉK
  • OLASZ SZEMES KÁVÉK
  • KOFFEINMENTES KÁVÉK
  • KÁVÉ KAPSZULÁK
  • ESE POD KÁVÉPÁRNÁK
  • KÁVÉFŐZŐK, KÁVÉZÁSI KELLÉKEK
  • FORRÓ CSOKOLÁDÉK
  • CSOKOLÁDÉK, KEKSZEK
  • AJÁNDÉK SHOP
  • MÁRKA KÉPVISELETEINK
  • A TÖKÉLETES KÁVÉK
  • KÁVÉ MAGAZIN
  • VISZONTELADÓI REGISZTRÁCIÓ
  • KÁVÉK VENDÉGLÁTÓHELYEKNEK
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.