Örülünk, hogy ránk talált! A kávészakértóink által összeválogatott legfinomabb olasz kávék és csokoládék széles választéka várja akár díjtalan szállítással!  Vállalatokat, irodákat és közületeket is kiszolgálunk. Viszonteladóknak és vendéglátóhelyeknek kedvezményes árak.                                    

Caffé Italia olasz kávé shop

Szakértő segítség

ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNK

info@caffeitalia.hu                        

 

Kategóriák
Caffé Italia olasz kávé shop

Szakértő segítség

ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNK

info@caffeitalia.hu                        

 

  • Kategóriák
    • JÚLIUSI AKCIÓK
    • OLASZ KÁVÉ MÁRKÁINK
    • ŐRÖLT KÁVÉK
    • OLASZ SZEMES KÁVÉK
    • KOFFEINMENTES KÁVÉK
    • KÁVÉ KAPSZULÁK
    • ESE POD KÁVÉPÁRNÁK
    • BIALETTI KÁVÉFŐZŐK
    • KÁVÉFŐZŐK, KÁVÉZÁSI KELLÉKEK
    • FORRÓ CSOKOLÁDÉK
    • CSOKOLÁDÉK, KEKSZEK
    • TENMAG VITAMIN, KÁVÉ KOLLAGÉN
    • AJÁNDÉK SHOP
  • MÁRKA KÉPVISELETEINK
  • A TÖKÉLETES KÁVÉK
  • VISZONTELADÓI REGISZTRÁCIÓ
  • KÁVÉK VENDÉGLÁTÓHELYEKNEK
  • KÁVÉ MAGAZIN
  1. KÁVÉ MAGAZIN
  1. KÁVÉ MAGAZIN
Vissza
A tökéletes espresso

A tökéletes espresso

A tökéletes eszpresszó kávé kémiából, a természetből és a megfelelő technikából álló varázslat, amely a kiváló ízű kávé koncentrátumát hozza létre a csészében. Minden igazi kávébarát számára a ristretto és az eszpresszó a kávézás kvintesszenciája, amelyeknek elkészítése igazi művészet. Készen állsz arra, hogy megismerd az összes titkot az igazán minőségi kávé elkészítéséhez és minden egyes korty élvezetének fokozásához?

2021.09.28 18:54

A tökéletes eszpresszó egy olyan kávé, amelynek minden egyes összetevője tökéletes!

A víz.
Minden eszpresszó alapvető összetevője, amit egyáltalán nem szabad alábecsülni. A víz nem lehet túl gazdag ásványi anyagokban, nem lehet túl kemény és túl édes. A kávékészítésnél figyelni kell a hőmérsékletére is: a 90 °C körüli hőfok a tökéletes. Ha a hőmérséklet alacsonyabb lenne, fennállna annak a veszélye, hogy alul kivonatolt kávét kapnánk, azaz gyenge lenne az illata és az aromája. Ellenkező esetben, ha a hőmérséklet túlságosan magas lenne, fennállna annak a veszélye, hogy túlzottan keserű ízű, nagyon magas koffeintartalmú és tannin tartalmú kávét készítenénk.

Az őrlés.
Az őrölt kávébab mikrogranulátumának szemcsemérete alapvető fontosságú. A legfőbb tanácsunk e tekintetben az, hogy kísérletezz, figyelj és támaszkodj a tapasztalatokra. Ha az őrlés túl durva (nagy szemcseméret), nagyon gyors extrahálás következik be, amelynek eredményeképpen a kávé világos színű és gyenge aromájú lesz. Ha viszont az őrlés túlságosan finom, akkor az eszpresszó színe nagyon intenzív lesz, egyenetlen krémmel, és ami még rosszabb, keserű ízű, égettes jegyekkel. Ezért általában a középút a legjobb, amely lehetővé teszi, hogy az igazán finom kávét intenzív, egyenletes színű, finom és sűrű krémmel készítsd el.

Mennyiségek.
Mennyi az ideális kávé mennyiség a jó espressóhoz? Hagyományosan a szükséges mennyiség 7 gramm. A hagyományos olasz eszpresszó kávé védelmével foglalkozó konzorcium a http://www.espressoitalianotradizione.it/il-disciplinare/ szekcióban részletezi a témát, azoknak, akik többet szeretnének megtudni róla.

A préselés.
Az igazán jó kávé titka természetesen abban a személyben is rejlik, aki elkészíti. Nagyon fontos azoknak a „keze”, tapasztalata és tudása, akik a kávét a szűrőbe préselik: ha a nyomás nem kiegyensúlyozott, akkor fennáll annak a kockázata, hogy egyenetlen kávéréteget kapunk, alul- vagy túlzott extrahálással.

A karbantartás.
Az eszközök tökéletes állapota ugyanolyan alapvető, mint az összetevők minősége. Ellenőrizd, hogy minden alkatrész rendben, tiszta és tökéletes állapotban van-e, hogy garantálják a kiváló minőségű végterméket.

Szenvedély.
Végül, de nem utolsó sorban a kávé készítés egy rituálé, és mint ilyen, jó adag szeretetet és odaadást igényel. Ezért egy gépies, érdektelen személy sohasem fog igazán jó kávét készíteni!

 

Vissza
Oldaltérkép
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Audio Caffé Kft.
  • 9025 Győr, Vámbéry Á. u. 28.
  • +36-20/511-3308
  • sales@caffeitalia.hu
  • facebook

  • instagram

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT AZ AKCIÓKRÓL

Hírleveleinkből elsőként tájékozódhat újdonságainkról és az aktuális akciókról 

Feliratkozás
Webáruház készítés
Árukereső.hu Árukereső.hu
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  • JÚLIUSI AKCIÓK
  • OLASZ KÁVÉ MÁRKÁINK
  • ŐRÖLT KÁVÉK
  • OLASZ SZEMES KÁVÉK
  • KOFFEINMENTES KÁVÉK
  • KÁVÉ KAPSZULÁK
  • ESE POD KÁVÉPÁRNÁK
  • BIALETTI KÁVÉFŐZŐK
  • KÁVÉFŐZŐK, KÁVÉZÁSI KELLÉKEK
  • FORRÓ CSOKOLÁDÉK
  • CSOKOLÁDÉK, KEKSZEK
  • TENMAG VITAMIN, KÁVÉ KOLLAGÉN
  • AJÁNDÉK SHOP
  • MÁRKA KÉPVISELETEINK
  • A TÖKÉLETES KÁVÉK
  • VISZONTELADÓI REGISZTRÁCIÓ
  • KÁVÉK VENDÉGLÁTÓHELYEKNEK
  • KÁVÉ MAGAZIN
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.