Örülünk, hogy ránk talált! A kávészakértóink által összeválogatott legfinomabb olasz kávék és csokoládék széles választéka várja akár díjtalan szállítással!  Vállalatokat, irodákat és közületeket is kiszolgálunk. Viszonteladóknak és vendéglátóhelyeknek kedvezményes árak.                                    

Caffé Italia olasz kávé shop

Szakértő segítség

ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNK

info@caffeitalia.hu                        

 

Kategóriák
Caffé Italia olasz kávé shop

Szakértő segítség

ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNK

info@caffeitalia.hu                        

 

  • Kategóriák
    • AKTUÁLIS AKCIÓS KÍNÁLATUNK
    • OLASZ KÁVÉ MÁRKÁINK
    • ŐRÖLT KÁVÉK
    • OLASZ SZEMES KÁVÉK
    • KOFFEINMENTES KÁVÉK
    • KÁVÉ KAPSZULÁK
    • ESE POD KÁVÉPÁRNÁK
    • KÁVÉFŐZŐK, KÁVÉZÁSI KELLÉKEK
    • FORRÓ CSOKOLÁDÉK
    • CSOKOLÁDÉK, KEKSZEK
    • AJÁNDÉK SHOP
  • MÁRKA KÉPVISELETEINK
  • A TÖKÉLETES KÁVÉK
  • KÁVÉ MAGAZIN
  • VISZONTELADÓI REGISZTRÁCIÓ
  • KÁVÉK VENDÉGLÁTÓHELYEKNEK
  1. KÁVÉ MAGAZIN
  1. KÁVÉ MAGAZIN
Vissza
Bialetti Brikka: Krémes kávé kotyogós kávéfőzővel

Bialetti Brikka: Krémes kávé kotyogós kávéfőzővel

Az olasz Bialetti kitűnő minőségű kávéfőzőkből álló választékának kétségkívül a Brikka a legizgalmasabb darabja, hiszen ez a modell a többiektől eltérően egy lényeges elemmel gazdagítja a klasszikus kotyogós kávéfőzést. Cikkünkben minden fontos tudnivalót megtalálsz a Brikka helyes használatától kezdve egészen a tökéletes kávé elkészítéséig.

2025.08.10 10:37

Miért különleges a Brikka?
Mint ismeretes, a jó kávé elkészítésének egyik fontos paramétere a meggfelelő nyomás, hiszen annak köszönhetően lesz hatékonyabb az extrakció, vagyis gazdagabb és teltebb az aroma és ezzel együtt így jön létre a crema réteg is. Éppen ezért a kávé tetején kialakuló szép középbarna színű crema réteg nemcsak valami úri huncutság, hanem benne találhatók azok a kávészemekből kioldódott illóolajok, amelyeknek a különféle összetett és gazdag aromákat köszönhetjük.  
A klasszikus kotyogós kávéfőzők egyedi innovációját jelentő Brikka megalkotásánál éppen ezért a hagyományos kotyogós eljárásnál nagyobb nyomás elérése volt a cél, hogy a kávé krémesebb, sűrűbb és ízletesebb legyen. A modell legújabb (immár sokadik) változatával a kiöntő részébe épített, kb 2 Bár nyomáson kinyíló szilikon membránnak köszönhetően intenzívebb aromájú kávét lehet készíteni egy kellemes crema réteggel a tetején. A crema réteg vastagsága természetesen a helyes elkészítéstől é a kávé fajtától is függ; a magasabb fehérje tartalmú robuszta típusokból mindig sűrűbb és krémesebb kávé készíthető. És persze nem árt minőségi kávét használni sem, mert különben minek vesződünk az egésszel…. 

Bialettilavefozok.jpg

A Bialetti Brikka főbb jellemzői:
Speciális szeleprendszer a nagyobb nyomás elérése és a gazdag crema érdekében
Klasszikus Bialetti dizájn, tartós alumínium test
Elérhető ezüst/fekete 2 adagos és 4 adagos,, exclusive 2 adagos fekete vagy antracit 4 adagos indukciós kivitelben
Gáz-, elektromos és kerámia főzőlapon használható (indukciós főzőlapon csak adapterrel vagy a speciális rozsdamentes acél aljú, indukciós változattal)
Könnyű, kompakt, utazáshoz is ideális

Megnézem a termékeket

A Brikka gyártási helye: nincs olasz vagy román Brikka

Egy több mint 15 éves blog cikk alapján ma is sokan keresik az „olasz Brikka” kávéfőzőt, azonban jelenleg minden Bialetti Brikka kizárólag Romániában készül, a Bialetti szigorú minőségi sztenderdjei szerint. Nincs külön olasz vagy román Brikka – a világ bármely pontján, akár Olaszországban, akár Magyarországon vásárolod, ugyanazt a gondosan ellenőrzött, eredeti Bialetti minőséget kapod. Az olaszországi Bialetti üzletekben is pontosan ugyanaz a Romániában gyártott Brikka érhető el.

A gyártási hely sokakban előítéleteket kelthet, de a Bialetti márka garancia a minőségre: minden Brikka ugyanazokon a szigorú ellenőrzéseken megy keresztül, így a felhasználói élmény és a tartósság is garantált. Az internetes mendemondák félrevezetők lehetnek, ezért érdemes elsőnek kipróbálni majd véleményt formálni.

Így készíts tökéletes kávét a Brikka kávéfőzővel
1. Víz mennyisége és minősége – a krémes Brikka kávé alapja
A Brikka kávéfőző esetében kulcsfontosságú a víz mennyisége és minősége. Ne töltsd fel a víztartályt a szelep aljáig, mint a hagyományos kotyogós kávéfőzőknél! Ha túl sok vizet használsz, a kávé könnyen kifuthat, híg lesz, vagy nem képződik a tetején a jellegzetes, krémes réteg. Mindig a gyártó által jelölt szintig töltsd a vizet, hogy tökéletes eredményt érj el. (Mérőpohár mellékelve a kávéfőzőhöz.)
A Brikka kávéfőző használható csapvízzel is, de a legjobb ízélmény érdekében ajánlott a szűrt vagy alacsony ásványianyag-tartalmú ásványvíz használata. Így elkerülheted a kellemetlen mellékízeket, amelyek a kemény vagy klóros csapvízből származhatnak.

Tipp:
A 2 adagos Brikka esetén: A kiöntő részt töltsd meg vízzel a szelep vonaláig majd öntsd ezt a vízmennyiséget a víztartályba. Ez biztosítja, hogy a kávé nem fut ki, és tökéletesen krémes lesz.
A 4 adagos Brikka esetén: Növeld a vízmennyiséget kb. 160-170 ml-re a megfelelő eredmény érdekében.

Brikka.jpg

2. Kávé őrlési finomsága
A kávé őrlési finomsága döntő jelentőségű. A többi kotyogós kávéfőzőhöz hasonlóan a Brikkához  se használj eszpresszó gépekhez való extra finom őrleményt,  mivel az túl sűrű, és a víz nehezen vagy egyáltalán nem tud átfolyni rajta, így a kávé megéghet, keserű lesz, és nem alakul ki a kívánt crema réteg. Ha viszont túl durva az őrlemény, a víz túl gyorsan átfolyik, és a kávé vizes, ízetlen marad.

A legjobb eredményhez:
Használj közepes szemcseméretű, kotyogós kávéfőzőhöz ajánlott őrölt kávét!

A Bialetti Perfetto Moka kávéi kifejezetten erre a főzési módra lettek fejlesztve, így biztos lehetsz benne, hogy ezekkel mindig tökéletes, krémes kávét kapsz. Áruházunkban a leegjobb árakon találod meg őket, több más kitűnő olasz őrölt kávéval egyetemben.

Bialettikavek.jpg

Bialetti kávé választékunk

Használhatsz szemes kávét is, a megfelelő őrlési finomság eléréséhez ajánljuk a Bialetti kézi kávé őrlőjét.

3. A kávé megtöltése – helyes adagolás és tömörítés
A Brikka kávéfőző optimális működéséhez mindig teljesen töltsd meg a szűrőkosarat. A kávét ne tömörítsd, és ne is nyomkodd le a kávét kanállal, mert így a víz nem tud megfelelően áramlani és a kávé megéghet vagy túl lassan fő le.

Helyes eljárás:
Töltsd meg a kávékosarat lazán, egyenletesen.
Finoman kocogtasd meg a kosarat, hogy a kávé el tudjon oszlani.
A szűrőkosár peremére került kávét mindig távolítsd el, mielőtt rácsavarod a felső részt – így biztosítod a tökéletes záródást és a biztonságos használatot.

4. Hőforrás, főzési technika, crema-titok
Miután feltöltötted a Brikka kávéfőzőt a megfelelő mennyiségű vízzel és közepes szemcseméretű kávéval, csavard rá a felső részt szorosan – de ne húzd túl erősen, elég a biztos záródás.

A Bialetti Brikka minden hagyományos hőforráson használható: gáztűzhelyen, elektromos és kerámia főzőlapon is tökéletesen működik. Indukciós főzőlapon azonban csak akkor használható, ha indukciós adaptert alkalmazol, vagy ha a rozsdamentes acél aljú, indukciós Brikka modellt választod. Ez utóbbi minden típusú főzőlapon kompatibilis.

A Brikka kávéfőzőt mindig közepes lángon vagy közepes teljesítményen melegítsd. Ez segít elkerülni, hogy a kávé megégjen, és biztosítja a gazdag, krémes crema kialakulását. Mivel minden tűzhely és főzőlap eltérő, érdemes néhány alkalommal kitapasztalni, hogy nálad pontosan milyen beállítás mellett fő le a kávé a legjobb minőségben.

A kávé főzése néhány percet vesz igénybe. Amikor a kávé elkezd kifolyni a felső tartályba, figyeld a crema réteget. A Brikka különlegessége, hogy vastag, habos crema képződik a kávé tetején. Füllel is hallhatod, amikor a főzés vége felé jár a készülék: ilyenkor, még mielőtt teljesen lefőne, vedd le a kávéfőzőt a hőforrásról. Hagyd, hogy a maradék hő és a nyomás alatt főjön le az utolsó néhány csepp – így elkerülöd, hogy a kávé vége megégjen vagy keserű legyen.

A kész kávét határozott mozdulattal öntsd ki a csészékbe, hogy a krémes réteg ne a kiöntő falán tapadjon meg, hanem a csészében maradjon. Így élvezheted a Brikka-ra jellemző, sűrű, habos crema-t minden egyes csésze kávé tetején.

Összegzés
A Bialetti Brikka a kotyogós kávéfőzők új generációja, amely a klasszikus olasz kotyogós élményét ötvözi a modern technológiával. 
Bár minden Brikka Romániában készül, a Bialetti garantálja a megszokott, prémium minőséget. 
Néhány apróság betartásával, mindenki tökéletes és krémes kotyogóst tud készíteni a Brikka készülékével.
Ha további kérdésed merült fel, keress minket bátran a megadott elérhetőségeken és készséggel állunk rendelkezésedre!

Megnézem a Bialetti kávéfőzőket és kávékat

Vissza
Oldaltérkép
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Audio Caffé Kft.
  • 9025 Győr, Vámbéry Á. u. 28.
  • +36-20/511-3308
  • sales@caffeitalia.hu
  • facebook

  • instagram

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT AZ AKCIÓKRÓL

Hírleveleinkből elsőként tájékozódhat újdonságainkról és az aktuális akciókról 

Feliratkozás
Webáruház készítés
Árukereső.hu Árukereső.hu
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  • AKTUÁLIS AKCIÓS KÍNÁLATUNK
  • OLASZ KÁVÉ MÁRKÁINK
  • ŐRÖLT KÁVÉK
  • OLASZ SZEMES KÁVÉK
  • KOFFEINMENTES KÁVÉK
  • KÁVÉ KAPSZULÁK
  • ESE POD KÁVÉPÁRNÁK
  • KÁVÉFŐZŐK, KÁVÉZÁSI KELLÉKEK
  • FORRÓ CSOKOLÁDÉK
  • CSOKOLÁDÉK, KEKSZEK
  • AJÁNDÉK SHOP
  • MÁRKA KÉPVISELETEINK
  • A TÖKÉLETES KÁVÉK
  • KÁVÉ MAGAZIN
  • VISZONTELADÓI REGISZTRÁCIÓ
  • KÁVÉK VENDÉGLÁTÓHELYEKNEK
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.